CILAT VITE TË MARTESËS JANË MË TË LUMTURA E CILAT MË TË VËSHTIRA?

CILAT VITE TË MARTESËS JANË MË TË LUMTURA E CILAT MË TË VËSHTIRA?

Jo të gjithë çiftet e kuptojnë se një jetë harmonike martesore dhe familjare kërkon përpjekjet e të dy partnerëve. Prandaj, rreth 40.7 për qind e martesave evropiane përfundojnë me divorc në më pak se 10 vjet. Një studim identifikoi se cilat vite të martesës janë më të lumturat dhe cilat janë më të vështirat.

TRE VJET

Ekziston një mendim se dashuria jeton vetëm për tre vjet. Më pas çifti ose ndahet ose lidhja e tyre bëhet më pak ideale se më parë. Në realitet, pas tre vitesh lidhje, njerëzit janë më të prirur të pranojnë dobësitë e partnerit të tyre dhe të ndihen më rehat për shkak të tyre.

Është gjithashtu e zakonshme që në vitin e tretë të jetës martesore, një çift vendos të ketë një fëmijë. Si rezultat, lidhja e tyre bëhet më e fortë. Besohet se viti i tretë i martesës është më i lumturi.

PESË VITE

Problemet e para reale mund të fillojnë në vitin e pestë të jetës familjare. Gjatë kësaj periudhe, fëmijët janë ende të vegjël dhe kërkojnë shumë vëmendje. Kjo është shumë e vështirë të kombinohet me punën, mbajtjen e shtëpisë dhe probleme të tjera të përditshme.

Pas pesë vitesh bashkë, çiftet fillojnë të mendojnë për divorcin dhe i drejtohen avokatëve. Ky vit besohet të jetë më i vështiri.

SHTATË VJET

Nëse një çift qëndron së bashku pas pesë vitesh martesë, atëherë ata kanë një pengesë tjetër për të kapërcyer. Në këtë pikë, jeta familjare bëhet rutinë. Mund të shfaqen edhe probleme financiare, mosmarrëveshje në lidhje me edukimin e fëmijëve dhe argumentet për ndarjen e përgjegjësive shtëpiake.

Kjo është një periudhë shumë e ndërlikuar. Nëse bashkëshortët arrijnë ta kalojnë këtë, atëherë do të kenë një martesë të fortë dhe të lumtur përpara.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.