CILI ËSHTË SEKRETI I JETËGJATËSISË SË GRUAS QË JETOI 117 VJET

CILI ËSHTË SEKRETI I JETËGJATËSISË SË GRUAS QË JETOI 117 VJET

Sekreti i jetëgjatlësisë së Suzana Mushat Jones  e cila jetoi 117 vjet është se hante mish të thatë çdo ditë. Suzana lindi në korrik të vitit 1899 dhe vdiq në vitin 2016, pasi festoi ditëlindjen e saj të 117-të. Rutina e saj mbeti e njëjtë deri në fund, për mëngjes që ishte në orën 10:30, ajo hante gjithmonë vezë të fërguara me mish të thatë. Mbesa e saj, Louis Judge u tha mediave se Susanna mund të hante mish të thatë “gjatë gjithë ditës”. Edhe pse është një vakt i preferuar i shumë njerëzve, por jo një ushqim kaq tipik që rekomandohet për konsum të përditshëm. Megjithatë, në fakt ka disa përfitime ushqyese që do t’ju bëjnë të konsideroni të merrni një copë mish të thatë me mëngjesin tuaj në mëngjes.

Healthline raporton se mishi i tharë është një burim i mirë i proteinave dhe i pasur me shumë vitamina dhe minerale duke përfshirë hekurin, vitaminën B12, fosforin dhe acidin folik. Ushqyesit e vitaminës B ndihmojnë në parandalimin e infeksioneve dhe përmirësojnë shëndetin e qelizave. Ata gjithashtu ndihmojnë enzimat e ndryshme të funksionojnë siç duhet duke përfshirë çlirimin e energjisë nga karbohidratet dhe yndyrnat dhe zbërthimin e aminoacideve. Vitamina B gjithashtu ndihmon në transportin e oksigjenit dhe lëndëve ushqyese që janë kyçe për energjinë. Edhe pse mishi i thatë ishte një përbërës i detyrueshëm në mëngjesin e saj, ajo nuk e hëngri atë për pjesën tjetër të ditës. Ushqimet e tjera përfshinin fruta për drekë dhe më pas darkë në orën 17:30, e cila përbëhej nga mish, perime dhe patate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.