“ÇMENDURI” NË KONCERTIN E KËNGËTARIT TË NJOHUR YANKEE, MIJËRA FANSA HYJNË ME FORCË

“ÇMENDURI” NË KONCERTIN E KËNGËTARIT TË NJOHUR YANKEE, MIJËRA FANSA HYJNË ME FORCË

Autoritetet në Kili përdorën ujë kundër turmave të martën mbrëma, pasi rreth 4,000 njerëz u futën me forcë në një koncert të Daddy Yankee, tha policia.

Barrierat u shkatërruan, stafi u sulmua dhe makinat jashtë stadiumit kombëtar të Santiagos u dëmtuan, raportuan oficerët.

Videot në mediat sociale tregojnë pjesëmarrësit e koncerteve duke vrapuar nëpër portat e sigurisë dhe duke u bashkuar me një grup njerëzish brenda vendit.

Dy firma private sigurie po përballen me akuza penale, raportojnë mediat lokale.

Eduardo Vergara, një ministër me departamentin e parandalimit të krimit të Kilit, kritikoi organizatorët e ngjarjes, duke thënë se ata duhet të ishin përgjegjës për sigurinë. Por në vend të kësaj, tha ai, forcat e policisë kiliane duhej të “rregullonin” boshllëqet në siguri.

  1. Vergara tha se do të ketë një hetim nëse organizatorët e ngjarjes respektuan kërkesat e tyre të sigurisë, të tilla si të kenë roje të mjaftueshme sigurie në vend.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.