DEPUTETI HATAY: DY VËLLEZËRIT E MI, GRATË E TYRE, MOTRA, KUNATI IM DHE FËMIJËT E TYRE JANË NËN RRËNOJA

DEPUTETI HATAY: DY VËLLEZËRIT E MI, GRATË E TYRE, MOTRA, KUNATI IM DHE FËMIJËT E TYRE JANË NËN RRËNOJA

Deputeti i AK Partisë në Hatay, Huseyin Yayman, i cili ishte i lidhur me CNN TÜRK pas tërmetit që goditi 10 provinca, tha se familja e tij ishte nën rrënoja ndërsa përshkroi situatën.

Deputeti Yayman tha se tërmeti në Hatay ishte shumë i fortë dhe anëtarët e familjes së tij kanë mbetur nën rrënoja. Jayman tha: “Dy vëllezërit e mi, gratë e tyre, motra ime, kunati im dhe fëmijët e tyre janë nën rrënoja. Ka të çara në rrugë, të gjithë janë të mobilizuar”.

“Kemi ndërtesa me më shumë dëmtime nga sa duket. Thirrja jonë në Turqi, le të luten për ne. Tërmeti e ruajtë vërtet shtetin dhe kombin tonë. Patëm një tërmet të madh. Tërmeti i fundit ka ndodhur 500 vjet më parë. 7.4 ka ndodhur në Kahramanmaraş, por është ndjerë shumë në Hatay. Kemi shumë ndërtime mbeturinash. Qytetarët të mos bëjnë panik. Lërini të ruajnë gjakun e tyre të ftohtë. Mos dilni në rrugë, mos i mbani telefonat të zënë. Kemi shumë ndërtesa të dëmtuara. 2 vëllezërit e mi, gratë e tyre, motra ime, kunati im, fëmijët e tyre janë nën rrënoja. Zyrtarët e AFAD-it dhe zyrtarët e UMKE janë rrugës. Në rrugë ka çarje të mëdha, ka dëmtime. Të gjithë po mobilizohen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.