EDHE PSE NJIHET SI NJË VES I KEQ, “KAFSHIMI” I THONJVE KA EDHE EFEKTE POZITIVE

EDHE PSE NJIHET SI NJË VES I KEQ, “KAFSHIMI” I THONJVE KA EDHE EFEKTE POZITIVE

Një numër i madh personash në të gjithë botën I kafshojnë thonjtë. Kjo gjë është një ves i keq dhe i shëmtuar, sidomos në publik. Përveçse prishin estetikën e duarve dhe se ju bëjnë të dukeni keq në sytë e të tjerëve, kafshimi i thonjve e ka dhe një efekt shumë pozitiv që nuk u ka shkuar ndonjëherë në mendje.

Sipas disa studimeve të disa shkencëtarëve, kafshimi i thonjve ndihmon në forcimin e sistemit imunitar të njeriut.

Por si ndodh kjo? Thonjtë njihen si një “kafaz” i baktereve të shumta që mund të mbajnë dhe në momentin kur një person fillon t’i kafshojë thonjtë, mund të tërheqë brenda në organizëm shumë mikrobe.

Këto mikrobe do të qëndrojnë në organizmin tuaj dhe në të ardhmen do të funksionojnë si një vaksinë e një sëmundjeje përkatëse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.