LODHJA SIMPTOMA KYÇE E OMIKRON, NDIKON NDRYSHE TE BURRAT DHE GRATË

LODHJA SIMPTOMA KYÇE E OMIKRON, NDIKON NDRYSHE TE BURRAT DHE GRATË

Omicron shkaktoi përhapje të madhe të COVID-19 në të gjithë botën. Simptomat e virusi korona të regjistruara nga njerëzit ishin të ndryshme nga ato të varianteve të mëparshme, si varianti Delta. Ka pasur shumë kërkime se si simptomat e Omicron mund të jenë të ndryshme, siç janë shumica e njerëzve që raportojnë rrjedhje hundësh, dhimbje koke dhe teshtitje, sipas Studimit të ZOE Covid. Lodhja ishte një tjetër shenjë e zakonshme dhe një studim i ri rreth Omicron shqyrtoi se si lodhja ndikon ndryshe tek burrat dhe gratë.

Burrat dhe gratë janë përballur ose po luftojnë me pandeminë në tërësi në mënyra të ndryshme.

Një sondazh i Web MD u krye nga 23 dhjetori 2021 deri më 4 janar 2022 dhe u pa nëse ‘lodhja nga coronavirusi’ ndikon ndryshe te burrat dhe gratë, shkruan Mirror. Ky sondazh nuk regjistroi domosdoshmërisht simptomat por se si njerëzit kanë reaguar ndaj rrethanave të fundit. Ai zbuloi se 34 për qind e meshkujve u përgjigjën se ndjeheshin të lodhur si rezultat i pandemisë por kjo vlen për 40 për qind të grave.

Lodhja u përshkrua si “të jesh i zemëruar, i rraskapitur, i frustruar ose thjesht i ngopur nga ndërprerjet në jetën tënde ose të familjes dhe miqve”. Kjo do të thotë që njerëzit thanë se po ndiheshin të lodhur për shkak të kufizimeve që ka shkaktuar pandemia sesa për shkak të simptomave aktuale. Të rinjtë dukej se kishin pasur një kohë më të vështirë për t’u pajtuar me ndryshimet.

Sondazhi tha: “Midis atyre më të rinj se 45 vjeç pothuajse gjysma (46 për qind) thanë se ndjenin lodhje e virusit korona çdo ditë krahasuar me 31 për qind të kolegëve të tyre 45 vjeç e lart. 27 për qind në grupin më të ri thanë se kishin lodhje disa herë në javë në krahasim me 18 për qind në grupin e moshuar. Katër herë më shumë në grupin e moshuar (21 për qind, kundrejt pesë për qind) thanë se rrallë i kishin simptomat”.

Është ende e vështirë të thuhet nëse ka dallime të vërteta midis mënyrës sesi Omicron ndikon te burrat dhe gratë dhe nëse e bën këtë ndryshe. Duhet bërë më shumë kërkime për të konfirmuar ndonjë gjë. Hulumtimet e mëtejshme gjithashtu duhet të shqyrtojnë nëse rrethanat aktuale të mënyrës se si pandemia po prek njerëzit, siç mund të ndihmojë në tregimin e sondazhit të Web MD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.