MBI 3 MILION NUMRI I REFUGJATËVE NGA UKRAINA

MBI 3 MILION NUMRI I REFUGJATËVE NGA UKRAINA

Numri i refugjatëve që kanë ikur nga lufta në Ukrainë, ka arritur në mbi 3 milion thotë Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Refugjatë. Numri më i madh i tyre 1.8 milion kanë ikur në Poloni dhe 300,000 që janë nisur drejt Evropës Perëndimore. Pjesa më e madhe e refugjatëve hanë gra dhe fëmijë, të cilët janë detyruar ti lëshojnë shtëpitë e tyre, pasi forcat ruse kanë goditur edhe caqet civil, përfshi banesat dhe pikat e strehimit siç janë metrotë.

Në 20 ditët e luftës, OKB-ja ka thënë se janë regjistruar 691 viktima civile dhe 1,143 të plagosur, përfshi gra dhe fëmijë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.