MURGESHA QË VODHI MBI 800 MIJË DOLLARË DO TË BURGOSET

/photo printscreen youtube

/photo printscreen youtube

MURGESHA QË VODHI MBI 800 MIJË DOLLARË DO TË BURGOSET

Murgesha Mary Margaret Cruyper nga Los Angeles u dënua me një vit e një ditë burg për akuzat e mashtrimit dhe pastrimit të parave!

Murgesha 80-vjeçare u dënua të paguante gjithsej 825,338 dollarë për të kthyer paratë që ajo përvetësoi kur ishte drejtoreshë e shkollës katolike St. Paul James në Torrents, Kaliforni. Krojper mori më pak se 900,000 dollarë midis vitit 2008 dhe 2018 të cilat ajo i shpenzoi për kumar dhe shpenzime të tjera personale. Ajo ka falsifikuar pasqyrat financiare mujore dhe vjetore dhe ka transferuar para nga llogaria e shkollës në një llogari tjetër nga e cila janë ndarë shpenzimet e jetesës së murgeshave që punonin në shkollë por ka paguar edhe shuma të caktuara.

“Kam gabuar, kam thyer ligjin dhe nuk ka asnjë justifikim”, tha Krojper në gjyq, raporton NY Post. “Një nga gjërat që ajo tha kur u përball për herë të parë me Kryedioqezën e LA dhe madje edhe para se policia të përfshihej, ishte se ajo e bëri atë pjesërisht sepse besonte se priftërinjtë paguhen më mirë se murgeshat,” tha Prokurori i Përgjithshëm Punam Kumar.

Ndërsa Krojper shpenzoi paratë e shkollës ku prindërit duhej të paguanin 6000 dollarë në vit për shkollim.

“Ka qenë shpërdorim i pozitës. Ajo drejtonte një shkollë ku ata prindër vendosën t’i dërgonin fëmijët e tyre, jo vetëm për arsimim. Ata donin të merrnin një arsim katolik në lidhje me moralin dhe vlerat në të cilat ata besojnë dhe jetojnë. Kjo është ajo që ata kërkonin në shkollë. Pra, ka shumë prindër që janë shumë të mërzitur dhe padyshim ndihen mjaft të tradhtuar. Kishte prindër që flisnin sesi fëmijët e tyre nuk ishin më të lidhur me kishën”, tha prokurori.

Murgesha u përpoq të shkatërronte dokumentet kur filloi një kontroll në shkollë. Ajo do të fillojë të vuajë dënimin me një vit burg në qershor, raportoi BBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.