NATËN MES TË SHTUNËS DHE TË DIELES BËHET NDRYSHIMI I ORËS

NATËN MES TË SHTUNËS DHE TË DIELES BËHET NDRYSHIMI I ORËS

Natën ndërmjet të shtunës 26 mars dhe të dielës 27 mars 2022, do të nis llogaritja verore e kohës prandaj nga ora 2:00 akrepat zhvendosen në ora 3:00. Ndryshimi i orës do të bëhet në orën 2:00 të mëngjesit, por kjo nuk do të thotë se duhet të ndërprisni gjumin. Orët e dorës klasike dhe të gjitha orët analoge në përgjithësi mund të rregullohen të shtunën në mbrëmje, para se të shkoni në shtrat, në mënyrë që të vendosni paraprakisht ritmin tuaj në orën e ditës.

Siç kemi mësuar prej kohësh, është shumë më thjeshtë për telefonat tanë, orët inteligjente, PC-të dhe tabletët, të cilat do të përditësohen automatikisht pa pasur nevojë për ndërhyrje të jashtme. Për shembull, ata që dikur e rregullonin alarmin në celularin e tyre nuk do të kenë asgjë për t’u shqetësuar, por do t’i gjejnë alarmet tashmë të rregulluara në kohën e verës.

Në ekosistemin shtëpiak të pajisjeve digjitale, pajisjet elektronike që nuk janë në gjendje të vetërrotullohen pasi janë shkëputur nga rrjeti. Ora e furrës, ajo e mikrovalës dhe llojet e tjera të aparateve “jo inteligjente” do të duhet të rregullohen me dorë. Ora verore do të qëndrojë në fuqi deri në fundjavën e fundit të tetorit: ndërmjet të shtunës 29 dhe të dielës 30 tetor 2022, ku akrepat do të ndryshojnë 60 minuta, duke shënuar kështu rivendosjen e orës diellore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.