NË DISA SHTETE EVROPIANE SOT SHËNOHET DITA BOTËRORE E QENVE ENDACAKË

NË DISA SHTETE EVROPIANE SOT SHËNOHET DITA BOTËRORE E QENVE ENDACAKË

Sot është Dita botërore e qenve endacakë. Organizatat që mbrojnë qentë endacak kërkojnë që ata të mbrohen përmes sterilizimit dhe strehimorëve. Ato organizojnë edhe aktivitete dhe aksione për të ushqyer qentë endacakë, ndërsa ankohen se institucionet nuk po përkujdesen për qentë endacak. Dita botërore e qenve endacakë ka filluar të shënohet nga viti 2010 me iniciativën e disa organizatave holandeze, por më vonë kjo ditë manifestohet në 15 apo 20 shtete kryesore të Evropës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.