NËNË E BIJË TAKOHEN PËR HERË TË PARË PAS 80 VITEVE NË DITËLINDJEN E 98-TË TË NËNËS

NËNË E BIJË TAKOHEN PËR HERË TË PARË PAS 80 VITEVE NË DITËLINDJEN E 98-TË TË NËNËS

Si një refugjate e re hebreje Cole ishte larguar nga Austria në vitin 1939 në Angli në fillim të Luftës së Dytë Botërore. Disa vite më vonë ajo u bë nënë në moshën 18-vjeçare. Edukimi i kufizuar dhe vështirësitë ekonomike nuk i lanë asaj zgjidhje tjetër veçse të jepte vajzën e saj të porsalindur për birësim. Edhe pse nuk u lejua të kishte më kurrë kontakt me fëmijën e saj, Cole vazhdoi të jetonte një jetë të plotë. Ajo u zhvendos në Kanada, fitoi disa diploma dhe udhëtoi nëpër botë.

Vajza e Cole, Sonia Grist, ndërkohë, nuk kishte pothuajse asnjë informacion për nënën e saj biologjike dhe besonte se ajo kishte vdekur. Djali i vajzës së saj Stephen ka ardhur deri te disa informacione dhe tha për Toronto Sun:

“Kam marrë vesh që Gerda, nëna biologjike e mamasë sime, ka një djalë dhe e kam kontaktuar në Facebook. Më mungon më shumë informacion. Më duhet vetëm konfirmimi i vdekjes së Gerdës. Mund të më ndihmoni me këtë? Ai tha: “Nuk do ta gjeni certifikatën e saj të vdekjes sepse ajo është ende gjallë dhe jeton në një shtëpi pleqsh në Kanada”. Dhe unë mendova, ‘O Zoti im! Nëna e nënës sime është ende gjallë dhe ajo është 97 dhe 98!”

Stephen dhe Sonia udhëtuan shpejt për në Toronto dhe gjetën shtëpinë për të moshuarit. Një video e shpërndarë nga CBC News tregon një nënë dhe vajzë duke ndarë një përqafim emocional. Ato qanë, qeshën, luajtën dhe hëngrën ëmbëlsira.

Leave a Reply

Your email address will not be published.