NGA NESËR NIS PAGESA E PENSIONEVE

NGA NESËR NIS PAGESA E PENSIONEVE

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se nga nesër, 29.03.2022 (e martë) fillon pagesa me faza e pensioneve të muajit mars. Pensionet do të paguhen paraprakisht dhe me faza, për t’u siguruar mbrojtje më e madhe shëndetësore.

Më shumë se 330 mijë pensionistë do të marrin pension më të lartë për 1000 denarë me pagesën e pensionit të marsit përmes ndihmës direkte financiare të dakorduar e cila do të paguhet në muajt prill dhe maj.

Mbledhja e pensioneve nëpërmjet degëve dhe degëve të bankave për pensionistët që nuk përdorin karta do të realizohet në katër grupe, sipas masës së pensionit:

Për pensionet deri në 11.000 denarë, pagesa do të bëhet më 29.03.2022 (e martë);

Për pensionet në shumë prej 11.001-14.000 denarë, pagesa do të bëhet më 30.03.2022 (e mërkurë);

Për pensionet në shumë prej 14.001-18.000 denarë, pagesa do të bëhet më 31.03.2022 (e enjte); dhe

Për pensionet në vlerë mbi 18.001 denarë, pagesa do të bëhet më 01.04.2022 (e premte).

Pensionistët që përdorin një kartë pagese, të lidhur me llogarinë në të cilën transferohet pensioni, mund t’i përdorin paratë nga data 29 mars (e martë). Ata mund të tërheqin pensionin në bankomat, të përdorin mjetet e pagesës në rrjetin tregtar ose për pagesa elektronike. Përpunimi me faza i pensioneve do të mundësojë zbatimin e rekomandimeve dhe masave për parandalimin dhe përhapjen e virusit, duke qenë se pensionistët si grupmoshë janë më të rrezikuarit.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale bën me dije se pensionet janë të sigurta në llogaritë e përfituesve, sistemi i pensioneve është stabil dhe funksionon pa probleme. Apelojmë që pensionistët t’i përmbahen orarit të pagesave, sepse pagesa hap pas hapi bëhet me qëllim të uljes së bllokimeve para bankave dhe mundësive për rrezikim të shëndetit personal dhe publik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.