NJË GRUP I GJAKUT QË TËRHEQ MË SHUMË MUSHKONJAT

NJË GRUP I GJAKUT QË TËRHEQ MË SHUMË MUSHKONJAT

Mushkonjat janë shqetësim derisa qëndroni në ballkon apo në piknik gjatë verës. Thithjet e tyre, të cilat depërtojnë në lëkurë si dhe kruajtjet që shkaktojnë, janë shumë të bezdisshme.

Mushkonjat tërheqin më shumë se 20% të popullsisë, përkatësisht nga ata që kanë grupin 0 të gjakut. Poashtu acidi laktik, djersa, temperatura më e lartë e trupit dhe faktorët gjenetikë luajnë një rol në këtë, ashtu si edhe disa lloje të baktereve të gjakut, konsumimi i alkoolit, shtatzënia dhe ngjyrat e rrobave (shmangni të kuqe, të zezë dhe të errët blu).

Nëse shmangni birrën, vishni rroba të bardha dhe bëni një dush të ftohtë, mund të jeni në gjendje t’i largoni mushkonjat pa përdorur ilaç kundër insekteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.