NJË NËNË NË GREQI DYSHOHET TË JETË VRASËSJA E TRE FËMIJËVE TË SAJ

NJË NËNË NË GREQI DYSHOHET TË JETË VRASËSJA E TRE FËMIJËVE TË SAJ

Policia greke ka arrestuar një nënë 33-vjeçare, pasi dyshohet se ka vrarë vajzën e saj 9-vjeçare. Bëhet fjalë për historinë e frikshme që diskutohet dy muajt e fundit në Greqi dhe ka shokuar opinionin publik, të një familjeje në Patra së cilës i kanë vdekur brenda një periudhe kohore të shkurtër prej dy vite e gjysmë, tre vajza, përkatësisht 6 muaj, 3,5 vjeç dhe 9 vjeç.

Për disa javë organet e hetuesisë dhe ato mjekësore kanë kryer hetimet përkatëse ,pasi kishte dyshime për mënyrën se si një familje mund të humbë tre fëmijë kaq shpejt, ndërsa prindërit, sidomos nëna e fëmijëve, ka mbrojtur tezën se ato kanë pasur probleme shëndetësore. Por në një prej rasteve që po hetohet i pari, ka  rezultuar që Georgina, një prej 3 vajzave të familjes, ka vdekur në spital në prill të vitit 2019 dhe hetimet për shkaqet patologjike të vdekjes së saj dhe ekzaminimi toksikologjik pas vdekjes të kryera tani, treguan se ajo kishte marrë ketaminë, një medikament i dyshimtë dhe një ilaç anestetik që përdoret shpesh në operacionet e kafshëve, ilaç që nuk ishte i rekomanduar nga mjekët e saj kurues. Dy vajzat e tjera të familjes kanë vdekur gjithashtu në maj tw vitit 2021 dhe janar të 2022 në rrethana misterioze, teksa po trajtoheshin në spital duke bërë që të ngjallen dyshime dhe organet përkatëse të fillojnë hetimet dhe të zbulojnë çdo ditë hollësi për këtë rast.

Nëna, Rula Pispirigou është arrestuar në qytetin e Patrës dhe është dërguar në Prokurorinë e Athinës ku i janë dhënë edhe akuzat përkatëse. Nëna vrasëse dyshohet se vuante nga sindroma Munchausen,  një çrregullim i shëndetit mendor, gjatë të cilit kujdestarët e një personi të dobët, një fëmijë, një person me aftësi të kufizuara ose një person i moshuar, sillen si person  që ka përgjegjësinë  për sëmundjen e tyre, një sëmundje fizike ose mendore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.