PANDEMIA NDIKOI NË ULJEN E MARTESAVE DHE TË DIVORCEVE NË SHBA

PANDEMIA NDIKOI NË ULJEN E MARTESAVE DHE TË DIVORCEVE NË SHBA

Në SHBA gjatë vitit 2020 kishte 1.7 milionë dasma, që shënon një rënie prej 17% nga një vit më parë dhe më e ulëta e regjistruar që nga viti 1963, tha të martën Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Rënia nuk ishte saktësisht një surprizë pasi shkalla e martesave në SHBA ishte në rënie që nga viti 2016. Por pandemia hodhi në rrëmujë shumë plane martese, me autoritetet që urdhëronin njerëzit të qëndronin në shtëpi dhe ndalonin tubimet e mëdha për të kufizuar përhapjen e koronavirusit.

CDC zbuloi se 46 shtete raportuan rënie në normat e martesave në vitin 2020. Hawaii pa rënien më të madhe në vend – 48% – e ndjekur nga Kalifornia, e cila ra me 44%. Nevada – prej kohësh një destinacion popullor i dasmave – vazhdoi të kishte shkallën më të lartë të martesës në vend. Por edhe ai shtet pa një rënie prej 19% në vitin e parë të pandemisë. Katër shtete raportuan rritje të martesës – Montana, Texas, Alabama dhe Utah, tha CDC. Shkalla e divorcit në SHBA ra gjithashtu në vitin 2020, megjithëse jo aq dramatike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.