SHUMË VIRUSE TË FSHEHURA GJATË PANDEMISË PO PARAQITEN NË MËNYRA TË REJA DHE TË ÇUDITSHME

SHUMË VIRUSE TË FSHEHURA GJATË PANDEMISË PO PARAQITEN NË MËNYRA TË REJA DHE TË ÇUDITSHME

Gjendja me pandemia e Covid-19 në vend, rajon por edhe në tërë botën është zbutur ndjeshëm. Së fundmi po shfaqen një sërë virusesh që sillen në mënyra të reja dhe të çuditshme edhe për vetë shkencën mjekësore. Gripi, virusi sincicial i frymëmarrjes, adenovirusi, tuberkulozi dhe lija e majmunëve janë disa nga viruset që janë shfaqur muajt e fundit, raporton CNBC.

Ekspertët e shëndetësisë thonë se kufizimet e Covid-19 mund të kenë reduktuar ekspozimin dhe ulur imunitetin ndaj sëmundjeve infektive, duke e bërë shoqërinë më të prekshme ndaj shpërthimeve të reja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.