SI TI RUANI MARDHËNIET NË ÇIFT?

SI TI RUANI MARDHËNIET NË ÇIFT?

Ekspertët thonë se ekzistojnë gjashtë zakone që çiftet e lumtura i bëjnë rregullisht së bashku. Ato janë hapa të thjeshtë që mund të ndërmerrni për të siguruar forcën e marrëdhënies suaj.

Ju mund të kaloni shumë kohë me partnerin tuaj, por sa nga ajo kohë kalon në të vërtetë duke bërë gjëra së bashku? Në jetën tonë të ngarkuar, mund të jetë e vështirë të krijojmë vend për kohë cilësore, e cila mund të jetë diçka aq e thjeshtë sa ndarja e një vakti ose diçka pak më e vështirë (për t’u organizuar) si pushimet e një jave. Në fund të fundit, nuk ka shumë rëndësi se çfarë bëni për sa kohë që koha që kaloni është e fokusuar në të qenit bashkë. Pse? Kjo krijon një strukturë shoqërie që shërben si themeli i marrëdhënies suaj. “Shoqëria është një përbërës thelbësor për të mbajtur marrëdhënie afatgjata duke kultivuar qëllime të përbashkëta,” thotë terapistja e martesës dhe familjes Jenni Skyler.

Po kërkoni më shumë mënyra për të kaluar kohë domethënëse me partnerin tuaj?

Shikoni 6 zakonet që kanë çiftet e lumtura:

Hani së bashku

Në varësi të programit tuaj të punës, mund të mos jetë realiste të hani së bashku, por sa herë që mundeni, përpiquni të uleni për mëngjes, drekë ose darkë me partnerin tuaj. Këto lloj zakonesh i lejojnë çiftet të rilidhen pas një dite të gjatë. Të ndash një vakt do të thotë të ndash kënaqësinë e të ngrënit dhe një bisedë kuptimplotë rreth lidhjes emocionale.

Shkoni në shtrat në të njëjtën kohë

Sërish, nuk është gjithmonë e mundur të shkoni në shtrat në të njëjtën kohë, por është e rëndësishme ta bëni këtë përpjekje sa më shpesh që të jetë e mundur. Plus, shtrirja së bashku në të njëjtën kohë rrit gjasat për të bërë seks ose të paktën përqafim para gjumit.

Përqafohuni çdo ditë

Nëse nuk mund të krahasoni kohën e gjumit dhe përqafimin, përpiquni të përqafoheni në periudha të tjera të ditës. Kontakti lëkurë me lëkurë çliron oksitocinë e cila ndihmon në lidhjen e dy njerëzve. Përqafimi gjithashtu rrit intimitetin e dashur, kështu që çiftet kanë mënyra për të lidhur lëkurën me lëkurën.

Mbrëmja e takimit “special”

Edhe nëse keni qenë së bashku për vite, apo edhe dekada, është e rëndësishme të mos ndaloni kurrë “takimin” ose të kaloni një ditë apo natë të veçantë vetëm ju të dy. Përveç kësaj, është një mënyrë e shkëlqyer për t’u argëtuar, për të rizbuluar njëri-tjetrin dhe për të shpëtuar nga përgjegjësitë e përditshme.

Dilni së bashku

Pavarësisht nëse është për një natë, fundjavë apo pushime njëjavore, të shkoni diku vetëm ju të dy është një mënyrë e shkëlqyer për të rinovuar marrëdhënien tuaj dhe për të krijuar ndjenja dhe kujtime pozitive. Ju nxjerr nga rutina e përditshme dhe i jep marrëdhënies suaj rinovimin e kërkuar.

Festoni gjërat e vogla

Nuk duhet të prisni që të ndodhë diçka festive për të festuar lidhjen dhe martesën tuaj. Shënoni kalendarin tuaj për të festuar datën tuaj të parë, datën e fejesës dhe dasmën tuaj, por edhe për të festuar momente të vogla si promovimi apo arritja e një qëllimi personal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.