TË DIELEN AKREPAT E ORËS LËVIZIN NJË ORË PËRPARA

TË DIELEN AKREPAT E ORËS LËVIZIN NJË ORË PËRPARA

Të dielën më 27 mars do të fillojë llogaritja verore e kohës, përkatësisht akrepat e orës duhet të lëvizin një orë përpara, gjegjësisht ora në 2 do të konsiderohet ora 3. Deri në fund të marsit do të zgjatet dita dhe do të errësohet rreth orës 18 ndërsa pas lëvizjes së akrepave kjo do të ndodhë në ora 19.

Ndryshimi i orës ka filluar që nga viti 1916 ndërsa praktikohet në 70 vende të ndryshme të botës, përfshi RMV-në, Shqipërinë dhe Kosovën./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.