TËRHIQEN NGA TREGU PRODUKTET KINDER

TËRHIQEN NGA TREGU PRODUKTET KINDER

Shërbimet inspektuese të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë në RMV kanë kryer inspektim të jashtëzakonshëm në operatorin e ushqimit Atlantik Trade DOO Shkup, importues i produkteve nga kompania FERERO. Kontrolli është bërë në bazë të njoftimit të marrë nga kompania FERERO d.o.o nga Zagrebi, Republika e Kroacisë, me të cilin informohet se për arsye parandaluese disa seri të produkteve Kinder janë tërhequr nga tregu në Republikën e Maqedonisë së Veriut.  AUV ka pranuar njoftimin nga Sistemi i Sinjalizimit të Shpejtë për Ushqimin dhe Ushqimin e Kafshëve të Bashkimit Evropian, i cili lajmëron se një produkt i dyshimtë çokollatë i këtij prodhuesi është hedhur në treg në vend. Në bazë të kontrollit inspektues të kryer, firmës importuese i është nxjerrë vendimi me të cilin ndalohet tregtimi i produkteve Kinder me lotin (L006LtB-NR, L330RtB-MJ, L2923RtDKX, L328RtD-M, L336RZD-MU, L3021RO3).

Gjithashtu operatorit i është lëshuar një urdhër për tërheqjen e produktit të listuar të lotusit dhe tërheqjen e sasive të vendosura në treg. Vërtetim për tërheqje të menjëhershme parandaluese nga tregu të produkteve të kësaj marke është dërguar në AUV nga kompania importuese e cila ka raportuar se produkti 260320 Kinder Schokobons G125x16, seria L321R03, me datë skadence 30.06.2022, seria L302R03, me data e skadencës me kohëzgjatje 11.06.2022, nga prodhuesi Ferrero Ardennes SA, rue Pietro Ferrero 5, 6700 Arlon, Belgjikë.

AUV njofton konsumatorët që kanë blerë këtë lloj produkti që të mos e konsumojnë atë, ta kthejnë në vendin ku e kanë blerë.

Produktet Kinder tërhiqen edhe nga tregu i Kosovës. Kompania “Ferrero” ka tërhequr nga tregu miliona pako të çokollatave të preferuara të fëmijëve “Kinder Surprise”. Siç bëjnë me dije autoritetet shëndetërore angleze dhe skoceze, bëhet fjalë për çokollatat Kinder Surprisë të prodhuara në Belgjikë dhe që kanë datën e skadencës mes 11 korrikut 2022 dhe 7 tetorit 2022.

Kompania dyshon se ky prodhim është i kontaminuar me bakterin e Salmonelës, i cili shkakton diarre, dhimbje koke, ethe, ndërsa mund të çojë deri në humbje jete nëse nuk trajtohet siç duhet. Deri më tani janë raportuar shumë raste të Salmonelës në shtete të ndryshme të Bashkimit Evropian dhe ishullit britanik duke bërë që të hidhen dyshime se lidhen pikërisht me këtë produkt. Para se kompania të urdhëronte tërheqjen e produktit autoritetet kryen hetime duke hedhur dyshime të forta se ishte pikërisht kjo çokollatë që kishte shkaktuar më shumë se 100 raste me Salmonelë në Evropën Perëndimore dhe në ishullin britanik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.