VITIN E KALUAR MBI 55 MIJË GRA ISHIN PA PUNË

VITIN E KALUAR MBI 55 MIJË GRA ISHIN PA PUNË

Enti Shtetëror i Statistikave (ESSH) ka bër të ditur se shkalla e papunësisë është 15.7 për qind. Vitin e kaluar, popullsia aktive në vend ishte 943.004 persona, nga të cilët 795.087 ishin të punësuar dhe 147.917 ishin të papunë. Shkalla e aktivitetit në këtë periudhë është 56.0, shkalla e punësimit është 47.2.

Nëse në vitin 2020 kishte 94,614 burra të papunë, vitin e kaluar ishin pa punë 92,880 burra.

Sipas Entit Shtetëror të Statistikave në vitin 2020  pa punë ishin 61,335 gra, ndërsa vitin e kaluar papunësia e grave u ul në 55,036./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.