ZBULOHET BAKTERIA QË KA MADHËSINË E NJË QERPIKU

ZBULOHET BAKTERIA QË KA MADHËSINË E NJË QERPIKU

Shkencëtarët kanë zbuluar bakterin më të madh të njohur në botë i cili ka madhësinë e qerpikëve të njeriut, në një moçal në Guadelupe.

Me një gjatësi prej rreth 1 cm, organizmi i çuditshëm, Thiomargarita magnifica, është afërsisht 50 herë më i madh se të gjitha bakteret e tjera gjigante të njohura dhe i pari që është i dukshëm me sy të lirë. Fijet e holla të bardha u zbuluan në sipërfaqet e gjetheve të kalbura të mangrove në kënetat e cekëta detare tropikale. Zbulimi ishte surprizë sepse, sipas modeleve të metabolizmit të qelizave, bakteret thjesht nuk duhet të rriten kaq shumë.

“Për ta vënë në kontekst do të ishte sikur një njeri të takonte një njeri tjetër të gjatë sa mali Everest,” tha Jean-Marie Volland, shkencëtar dhe autor i bashkautor i studimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.