DISA MËNYRA PËR TË ZGJIDHUR PROBLEMIN E KËMBËVE TË ËNJTURA

DISA MËNYRA PËR TË ZGJIDHUR PROBLEMIN E KËMBËVE TË ËNJTURA

Shumica nga ne mezi presim ditët t nxehta që të mund ti lirojmë këmbët nga këpucët e ngushta, çizmet apo atletet. Megjithatë, gjatë ditëve të ngrohta parashtrohet një problem tjetër. Shpesh përballemi me ënjtjen e këmbëve kur mbajmë sandale ose papuçe.

Përgjigja qëndron në konsumimin e pakët të lëngjeve. Nxehtësia bën që enët e gjakut të zgjerohen dhe në këtë mënyrë lëngu të fryhet.

Disa mënyra për të zgjidhur problemin e këmbëve të ënjtura:

– Pini shume ujë;

– Bëni një shëtitje;

– Zgjatni herë pas here këmbët, veçanërisht shputat;

– Rekomandohet edhe masazhi i këmbëve me losion;

Përqendrimi i kripës në trup rritet për shkak të dehidrimit gjë që e detyron trupin të mbajë atë pak ujë që i jepni. Pjesa e këmbëve, në veçanti e shputave qëndron në pozitë teposhtë dhe kjo bën që gjaku të koncentrohet më shumë në pjesën e poshtme të këmbës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.