KONSUMONI USHQIME QË PASTROJNË TRUPIN NGA NIKOTINA

KONSUMONI USHQIME QË PASTROJNË TRUPIN NGA NIKOTINA

Nikotina është një kimikat në përbërjen e cigareve dhe shërben si një stimulant që mund të bllokojë funksionimin normal të qelizave nervore dhe muskulore.

Ajo mund të rritë rrahjet e zemrës, presionin e gjakut, madje mund të shtojë rrezikun e goditjes nga infarkti.

Por se disa ushqime ndihmojnë për ta nxjerrë nikotinën jashtë organizmit:

  1. Boronica e kuqe
  2. Brokoli
  3. Hithra
  4. Karota
  5. Lakra jeshile
  6. Limoni
  7. Portokajt
  8. Shega
  9. Spinaqi
  10. Xhinxheri

Nikotina është substanca kimike që gjendet tek cigaret, përgjegjësese për varësinë ndaj duhanit. Është një stimulant që bllokon nervat, qelizat gjë që çon në mosfunksionimin e tyre. Bima e duhanit që prodhon nikotinë rrit rrahjet e zemrës dhe presionin e gjakut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.