LARJA E TIGANËVE ME NJOLLA TË DJEGIES PARAQET PROBLEM. TRUK SE SI TI PASTRONI ATO.

LARJA E TIGANËVE ME NJOLLA TË DJEGIES PARAQET PROBLEM. TRUK SE SI TI PASTRONI ATO.

Larja e enëve në të shumtën e rasteve nuk mund të llogaritet si një aktivitet shtëpiak të cilin e bëjmë me shumë kënaqësi. Kur bëhet fjalë për larjen e enëve na parashtrohen dhimbje koke në veçanti kur duam të largojmë njollat nga tiganët e mëdhenj e në veçanti kur në to ka ushqim që fërgohet apo digjet gjatë përgatitjes. Pas një kohe tiganët duken të vjetra, të ndotura dhe mbetjet e ushqimit janë ngjitur aq shumë mbi to, kanë krijuar njolla sa as preparatet më të forta të pastrimit nuk ndihmojnë.

Pas një kohe vendosim ti ndërrojmë të njëjtat duke blerë të reja. Megjithatë, ekziston një truk i thjeshtë dhe efektiv me të cilin mund t’i riktheni shkëlqimin një tigani të vjetër.

Keni nevojë vetëm për disa gjëra:

  • sode bikarbonati
  • hidrogjen 3%
  • shishe sprej
  • tel për larjen e enëve

Spërkatni sodë buke në të gjithë fletën e pjekjes. Hidhni gjysmën e shishes me hidrogjen në shishen me spërkatës dhe spërkatni sodën me të. Lëreni të veprojë për të paktën katër orë ose nëse tigani është shumë i ndotur lëreni gjatë gjithë natës. Më pas përdorni një sfungjer teli për të hequr përzierjen e sodës së bukës nga tigani. Fërkimi gjithashtu do të largojë njollat ​​dhe papastërtitë më të mëdha.

Nëse e keni lënë tiganin gjatë natës, lagni telin me ujë dhe fshijeni më pas. Pasi të keni hequr njollat, lani tiganin me ujë të ngrohtë dhe detergjent enësh.

Për të parandaluar njollosjen, derdhjen dhe djegien e ushqimit në tepsi, përdorni fletë alumini sa herë që është e mundur dhe vendosni sipër saj letër pjekjeje, pastaj ushqimin.

Në këtë mënyrë, tiganët tuaj do të qëndrojnë më të pastër për më gjatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.