MOS U FUTNI NË DET SAPO KENI NGRËNË PASI RREZIKONI JETËN

MOS U FUTNI NË DET SAPO KENI NGRËNË PASI RREZIKONI JETËN

Nëse duhet të lahemi në det për të bërë plazh, duhet të mos futemi direkt sapo kemi ngrënë, pasi na rrezikohet jeta.

Të dhënat shkencore në lidhje me mostretjen mes vakteve para larjes në ujë dhe rrezikut të mbytjes, janë të pakta.

Rreziku më i madh është se mos brenda trupit tonë ndodh bllokimi i tretjes së ushqimit të konsumuar nga stomaku, që vjen si pasojë e ndryshimit të menjëhershëm të temperaturës trupore kur futemi në det.

Por, rreziqe të ngjashme vijnë edhe nëse kemi konsumuar një pije shumë të ftohtë, ose kur kalojmë nga një ambient i ngrohtë në një ambient tjetër me ajër të kondicioneri që e ka ulur temperaturën.

Megjithatë, të dhënat shkencore në lidhje me mostretjen mes vakteve para larjes në ujë dhe rrezikut të mbytjes, janë të pakta. Kjo ka bërë që Federate Ndërkombëtare e Shpëtimit të Jetës ta konsiderojë të pabazuar rekomandimin e shmangies së larjes në ujë pas ngrënies së vakteve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.