CILAT JANË SEKRET E NËNAVE TË LUMTURA?

CILAT JANË SEKRET E NËNAVE TË LUMTURA?

Nëna e mençur e di që fëmija dyvjeçarë mund ta vendosë pjatën e tij për ta larë, katërvjeçari mund të lyejë vet bukën me gjalpë, shtatëvjeçari mund të ndihmojë në pastrim. Me një fjalë i mësojnë fëmijët të jenë të pavarur. Kjo, natyrisht nuk nënkupton që t’i lejoni të bëjnë çfarëdo që të duan.

Natyrisht, nuk duhet të prisni përsosmëri, mjafton t’i vëzhgoni se çfarë mund të bëjnë dhe do të kuptoni se çfarë detyrash t’u jepni.

Nënat e kënaqura e dinë që të jesh nëna më e mirë, nuk nënkupton të jesh nënën e përkryer.

Nuk do të thotë që duhet injoruar sjellja e padisiplinuar, por këto nëna e dinë që pjesa më e madhe e “sjelljeve të këqija” të fëmijës, thjeshtë kalon me kohën dhe janë kapriço të momentit. Nënat e mençura janë të vetëdijshme për zhvillimin e fëmijës dhe nuk presin nga fëmija që të dalë jashtë mundësive të veta.Mendojnë për veten, nuk u intereson se çfarë mendojnë të tjerët

Kjo mund të jetë ndonjë punë e vogël apo hobi, por ato janë të vetëdijshme që fëmijët një ditë do të rriten, dhe kështu ato i sigurojnë vetes interesa për tejkalimin më të lehtë të atij çasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.