LEXIMI I TREGIMEVE PARA GJUMIT ZHVILLON IMAGJINATËN TE FËMIJËT

LEXIMI I TREGIMEVE PARA GJUMIT ZHVILLON IMAGJINATËN TE FËMIJËT

Leximi i tregimeve para gjumit mund të funksionojë mrekullisht tek fëmijët, madje, kjo veprimtari ofron avantazhe shtesë përsa i përket  shëndetin mendor dhe fizik të tyre.

Imagjinatë më e mirë

Kur i lexoni histori fëmijës suaj, kjo i ndihmon ata të vizualizojnë ngjarjet në mendjen e tyre. Si rezultat, përmirëson aftësitë e tyre të imagjinatës dhe shfaq kreativitet në to.

Kuptimi më i mirë i gjuhës

Leximi për fëmijët tuaj mund t’i ndihmojë ata të kuptojnë më mirë gjuhën. Ata mund të marrin fjalë të reja dhe teknika të përshtatshme përdorimi prej tyre. Për më tepër, ndihmon edhe në zhvillimin e aftësive të tyre të dëgjimit.

Përforcues i vetëbesimit

Leximi i tregimeve para gjumit për fëmijët tuaj ka të ngjarë të shfaqë një pasion për të lexuar dhe një dëshirë për të kuptuar më shumë njohuri në to. Për më tepër, ata përjetojnë një ndjenjë krenarie kur janë në gjendje të ndjekin dhe kuptojnë me sukses historinë. Si rezultat, ajo luan një rol të madh në rritjen e besimit të tyre.

Redukton nivelet e stresit

Reduktimi i stresit të bazuar në lexim është jashtëzakonisht i dobishëm për fëmijët, ashtu si për të rriturit. Përqafimi i prindërve teksa po i dëgjojnë duke lexuar një histori ndihmon në uljen e niveleve të kortizolit tek fëmijët, duke përmirësuar aftësinë e tyre për t’u çlodhur dhe për t’u fokusuar.

E bën fëmijën tuaj të pëlqejë leximin

Nëse dëshironi të ngjallni tek fëmija juaj dashurinë për të lexuar, sigurohuni që t’i lexoni fëmijës suaj histori para gjumit .Kjo, si rezultat, do ta qetësojë mendjen e tyre pas një dite të gjatë. Përvoja e këndshme do të ushqejë më tej dashurinë e tyre për të lexuar dhe do t’i inkurajojë ata të lexojnë në mënyrë të pavarur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.