SI TA DALLONI ANKTHIN NË SHTATZËNI

SI TA DALLONI ANKTHIN NË SHTATZËNI

Ankthi gjatë shtatzënisë shfaqet shumë shpesh. Pas shumë hulumtimeve të bëra zbulohet se ankthi në shtatzëni është edhe më i zakonshëm se depresioni, i cili mund të ndodhë edhe te meshkujt.

Duhet të keni parasysh se kujdesi është një ndjenjë e shëndetshme dhe normale. Megjithatë, kur kujdesi fillon të rëndojë dhe të prekë segmente të ndryshme të jetës, si dhe funksionimin e përditshëm normal, kur ju çrregullon gjumin dhe thjesht ndjeni se nuk mund ta heqësh qafe, atëherë kalon në një gjendje mendore jo të shëndetshme. Por dijeni se nuk është zgjedhja juaj personale apo shenjë dobësie.

Në fakt, ankthi gjatë shtatzënisë I cili ndodh shumë shpesh. Pas shumë kërkimesh, tregohet se ankthi në shtatzëni është një dukuri edhe më e zakonshme se depresioni, e cila mund të paraqitet edhe te burrat.

CILAT JANË SIMPTOMAT?

  • Jeni nervoze gjatë gjithë kohës ose pjesën më të madhe të ditës dhe këtë nuk mund ta kontrolloni!
  • Jeni vazhdimisht të mërzitura!
  • Keni një parandjenjë se diçka e keqe do të ndodhë dhe keni frikë!
  • Jeni vazhdimisht të shqetësuara!
  • Jeni të pushtuara nga një ndjenjë frike!
  • Nuk mund të përqendroheni në përgjegjësi!
  • Ju mendoni se truri juaj nuk po punon!
  • Jeni të irrituara!
  • Ndiheni sikur jeni në skaj të nervave!
  • Nuk mund të flini!

Kur dalloni ndonjë nga këto simptoma, është më mirë të flisni me partnerin tuaj, mjekun e familjes ose gjinekologun, për të marrë udhëzime të sigurta gjatë gjithë shtatzënisë./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.