TË JESH NJË NËNË QË PUNON NDIKON KEQ NË ZHVILLIMIN E FËMIJËS?

TË JESH NJË NËNË QË PUNON NDIKON KEQ NË ZHVILLIMIN E FËMIJËS?

Si shumë gjëra, është cilësia e kohës, jo (sasia), e kaluar me fëmijët që ka më shumë rëndësi. Nëse je e shqetësuar rreth zhvillimit të fëmijës kur punon këtu janë disa këshilla të ekspertëve.

1- Shfrytëzoni më shumë kohën tuaj kur nuk jeni në punë

Të kalosh kohë me fëmijët është një gjë mjaft e rëndësishme sidomos për zhvillimin social dhe emocional. Kjo nuk do të thotë që duhet të jesh i ngjitur me fëmijën 24 orë në ditë. Kur jeni bashkë, jepi prioritetin e pandarë gjatë gjithë kohës. Krijo një mëngjes special apo edhe një rutinë mëngjesore duke lexuar një libër, kënduar një këngë, ose të shtriheni në krevat së bashku dhe flisni rreth ditëve tuaja. mes teje dhe fëmijës tënd siguron një themel për të ardhmen e përbashkët dhe aftësive akademike.

2- Angazhoje fëmijën tënd me punët e shtëpisë

Të kalosh kohë me fëmijën nuk ka pse të jetë një aktivitet i strukturuar. Ka shumë mënyra për t’i mësuar fëmijës tënd ta bësh pjesë të punëve të shtëpisë, si përgatitja e darkës, larja e rrobave të shtëpisë etj. Lëvizjet e duhura janë të mira për zhvillimin e tyre për të ruajtur sensin e balancës dhe ekuilibrin. Gjithashtu, duke folur me fëmijën, ti po siguron themelet e komunikimit tuaj. Nëse fëmija juaj është më rritur, tërhiq një karrige ule pranë teje dhe jepi një punë për të bërë. Kërkoji dhe që të ndihmojë me përgatitjen e darkës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.