ECJA DIMRIT SJELL PËRFITIME TË SHUMTA SHËNDETËSORE

ECJA DIMRIT SJELL PËRFITIME TË SHUMTA SHËNDETËSORE

Ecja në temperaturat e ulëta të dimrit sjell dobi të shumta për organizmin. Sidomos ndikon në forcimin e eshtrave, djeg kaloritë dhe rrit disponimin.

Rrezet e diellit në stinën e dimrit për kocka të forta

Të merrni vetëm 1 minutë vitaminë D në ditë dhe 2-3 herë në javë është shumë mirë për trupin sepse eshtrat kanë nevojë për këtë vitaminë që të absorbojë kalciumin që forcon kockat tona. Pra, sigurohuni që të shfrytëzoni çdo ditë të dimrit me diell dhe të shkoni për një shëtitje.

Rrit disponimin tuaj

Pra, është tepër e rëndësishme që të ecni në dimër për të shmangur dëshpërimin, madje edhe shëtitjet e shkurtra mund të bëjnë ndryshime.

Shumë njerëz mendojnë se ju duhet të ushtroni një sasi të tepërt kohe për të shkaktuar lirimin e të keqës, megjithatë, të ecni 20 deri në 30 minuta mund të shkaktojnë lirimin e saj po ashtu.

Djegia e kalorive të shumta

Ka disa mënyra se ecja në dimër mund t’ju ndihmojë të djegni kalori me sasi të madhe.

Të qenit i ftohtë ndihmon të digjni më shumë kalori pasi trupi duhet të punojë më shumë për të ruajtur temperaturën tuaj bazë.

Thjesht duke shkuar për një shëtitje në motin e ftohtë të dimrit mund të jetë një mënyrë për të rritur aftësitë e trupit tuaj për të djegur kalori, ndërsa trupi juaj po punon për t’ju mbajtur të ngrohtë, si dhe për të mbajtur të lëvizur.

“Ajri i freskët gjallërues mund të pastrojë mendjen tuaj dhe të zvogëlojë stresin, gjë që mund të jetë e dobishme për humbjen e peshës … Edhe nëse duhet të ecësh ngadalë për shkak të motit, mund të digjesh më shumë kalori dhe të kalosh përmes borës ose të ecësh në erë merr më shumë energji. ”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.