MERRNI ILAÇET ME NJË GOTË UJË

MERRNI ILAÇET ME NJË GOTË UJË

Merr ilaçet me një gotë të plotë ujë për t’u siguruar që ato të zbresin në stomak këshillojnë mjekët.

Duke pire ilaçet me ujë shume keni një mundësi shtesë që të hidratoheni. Pirja e një gote të plotë me ujë gjithashtu ndihmon që ilaçi të mos ngecë në ezofag dhe ta acarojë atë.

Gjithnjë sipas mjekëve, marrja e ilaçeve me shum ujë ndihmon trupin gjithashtu të absorbojë më mirë vitaminat e tretshme në ujë.

Gëlltitja e ilaçeve pa ujë, mund të shkaktojë të vjella, inflamacion të ezofagut, iritim, por mund të vijë edhe deri te bllokimi i tablets. Në këtë rast vjen deri te dhimbja e madhe e gjoksit dhe gjakderdhje e mundëshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.