TRE ANTIBIOTIKËT NATYRORË QË MUD TI MARRNI PA RECETË

TRE ANTIBIOTIKËT NATYRORË QË MUD TI MARRNI PA RECETË

Hudhra

Hudhra është përdorur si medikament në mbarë botën për mijëra vjet. Në fakt, ajo u përdor në vitet 1700 për të kuruar kryesisht plagët.

Është gjithashtu shumë e lartë në antioksidantë natyralë që shkatërrojnë radikalet e lira, të cilat mbështesin një sistem të fortë imunitar.

Përbërësi aktiv në hudhër, allicin, është komponenti kryesor për të vrarë dhe për të shmangur bakteret e dëmshme. Shtrydheni atë për të aktivizuar këto komponime dhe hajeni atë të papërpunuar, në një çaj të ngrohtë ose në ushqime të gatuara lehtë.

Vaji i rigonit

Vaj i rigonit kujdeset për bakteret patogjene pa dëmtuar bakteret e dobishme. Është antivirale dhe antifungale duke e bërë atë një antibiotik të fuqishëm natyral.

Mjalti Manuka

Antibiotiku më i shijshëm vjen në formën e mjaltit manuka. Ajo mund të vrasë një gamë të gjerë të patogjenëve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.