CILAT SHENJA TREGOJNË SE PO PLAKENI MË SHPEJTË?

CILAT SHENJA TREGOJNË SE PO PLAKENI MË SHPEJTË?

Studimet e shumta shkencore kanë rezultuar se shkalla e plakjes, varet kryesisht nga faktorët e jashtëm dhe jo nga gjenetika, megjithse një pjesë të vogël ka edhe trashëgimia.

Mosha biologjike e një personi ka një efekt të madh në atë se si ata duken, prandaj njerëzit e të njëjtës moshë mund të duken më të rinj ose më të vjetër nga sa janë në të vërtetë.

Shenjat e plakjes së lëkurës zakonisht shfaqen pas moshës 25-vjeçare, por për shkak të faktorëve të dëmshëm, ato mund të shfaqen më herët.

Me kalimin e kohës, shenja të tilla bëhen më të dallueshme.

Një shpejtësi e lartë e ndryshimeve të lëkurës lidhur me moshën në krahasim me njerëzit e të njëjtës moshë, mund të jetë një shenjë e plakjes së parakohshme.

Nëse lëkura juaj është vazhdimisht është e thatë, ky problem ka të ngjarë të lidhet me çështjet e sistemit endokrin.

Përveç problemeve hormonale, gjendja e lëkurës mund të ndikohet negativisht nga një mënyrë jetese jo e shëndetshme.

Një dietë e pabalancuar, nivelet e larta të stresit, të gjithë këta faktorë ngadalësojnë procesin e rinovimit të lëkurës.

Si të parandaloni: sigurohuni që dieta juaj të jetë e balancuar sa është e mundur me një përmbajtje të mjaftueshme të perimeve, zarzavate, manave dhe ushqimeve që janë të pasura me yndyra të pangopura, të tilla si arra, vajra bimore dhe fara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.