STILI I VITEVE 90 KTHEHET SËRISH NË MODË

STILI I VITEVE 90 KTHEHET SËRISH NË MODË

Nuk është e nevojshme të jesh ekspert i historisë së modës për të vënë re sesi stili i viteve ’90 ka hyrë në tendencat aktuale.

Nga pantallonat me këmbë të gjera deri te kapelat me kovë, gjithçka që na pëlqente në këtë dekadë, e cila është padyshim elegancë e rastësishme, po kthehet në modë.

Detaji që përcaktoi këtë epokë dhe na solli momente të paharrueshme mode janë “lenonka” e famshme, syzet e diellit me kornizë të rrumbullakët.

Calvin Klein u fut në arkivat e tij për të gjetur frymëzim për një koleksion të ri syze dielli dhe pasuroi frymën e viteve ’90 me përsosmërinë minimaliste.

Marka prezantoi një model syzesh të rrumbullakëta, si për diellin ashtu edhe për shikimin. Artistja dhe fotografja e famshme, Nyssa Jones, tashmë ka veshur syzet e saj, duke optimizuar elegancën e thjeshtë me pantallona të gjera dhe një pulovër të madhe.

Asaj iu bashkuan stilistë të tjerë, duke e përqafuar plotësisht këtë stil në vitet ’90.

Leave a Reply

Your email address will not be published.