LËNGU I MISHIT I ÇDO LLOJI MUND TË JETË I DËMSHËM PËR SHËNDETIN

LËNGU I MISHIT I ÇDO LLOJI MUND TË JETË I DËMSHËM PËR SHËNDETIN

Doktor Andrey Bobrovsky, një nutricionist rus dhe doktor i shkencave mjekësore, zbuloi se lëngu i mishit, i çdo lloji, mund të jetë i dëmshëm për shëndetin.

Siç shpjegoi ai, nëse e hani rregullisht këtë pjatë të bërë në shtëpi, rrisni rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare.

“Është vërtetuar se shumë sëmundje moderne janë të lidhura me përdorimin e vazhdueshëm të acideve yndyrore të ngopura, gjegjësisht yndyrave shtazore”, tha dr. Bobrovski dhe shpjegoi se i referohej sëmundjeve të tilla si ateroskleroza, sëmundjet kardiovaskulare, infarkti dhe goditjet në tru.

Dr. Bobrovski tërhoqi vëmendjen për rrezikun e gatimit të mishit. Edhe “sekret” është se përdorimi i rregullt i tij dëmton në mënyrë të padukshme zemrën.

Fakti është se, sipas mjekëve, ndikimi negativ i acideve yndyrore të ngopura në shëndet vërehet ndonjëherë shumë vonë, sepse, për shembull, ateroskleroza zhvillohet me vite pa u ndjerë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.