SI TË PËRGADISNI AKULLORE PREJ SHALQIRI?
Akullorja me shalqi është freskuese dhe në të njëjtën kohë një zëvendësues i shëndetshëm kur jeni të dëshpëruar për diçka të ëmbël.
Këtë recetë të thjeshtë mund ta shijoni gjatë gjithë verës.
Përbërësit e nevojshëm:
– 700 gr. shalqi (i pastruar)
– 1 limon
– 250 ml. Jogurt grek
– 1 lugë mjaltë
– 1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje
– çokollatë e grirë nëse dëshironi
Mënyra e përgatitjes:
- Pastroni shalqinin nga farat, e prisni në kubikë më të vegjël dhe e shpërndani në një tavë që do ta mbuloni me letër. I vendosim fetat e shalqirit në frigorifer për të paktën 3 orë. Më pas, hiqni shalqinin dhe vendosni copat në një blender.
- Përziejini derisa të përftoni një masë homogjene. Më pas shtoni lëngun e limonit, mjaltin dhe kosin grek, më pas përzieni edhe pak. Në fund, shtoni pak ekstrakt vanilje.
- Transferoni masën që rezulton në një enë më të madhe dhe vendoseni sërish në frigorifer për 2-3 orë. Hiqni topat me një lugë akulloreje dhe, sipas dëshirës, grijini sipër pak çokollatë.
Leave a Reply