MËSONI PRODUKTET QË NUK KANË DATË SKADENCE

MËSONI PRODUKTET QË NUK KANË DATË SKADENCE

Disa produkte mund të qëndrojnë prej vitesh në dollap dhe sërish mund t’i konsumoni, pasi ato nuk njohin datë skadence.

Kripa

Është një mineral dhe jo nëj produkt për këtë arsye edhe nuk prishet, gjithmonë nëse qëndron larg lagështirës.

Uthulla

Uthulla gjithashtu nuk njeh datë skadence, por për të mbijetuar duhet t’i plotësoni disa kushte. Vendoseni në një enë qelqi, larg dritës dhe të ngrohtës.

Qumështi pluhur

Qumështi pluhur i përpunuar mund të ruhet për një kohë të gjatë dhe mbeten të pandryshuara velerat e tij ushqimore.

Orizi

Nëse ruhet në një vend të sigurt, larg insekteve produkti nuk njeh datë skadence.

Likeret e ndryshme

Ato nuk skadojnë për shkak të përbërjes së alkoolit. Në këtë mënyrë bakteret shkatëruese i qëndrojnë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.