USHQIMET KANË NDIKIM TË RËNDËSISHËM NË HUMORIN DHE SHËNDETIN TONË

USHQIMET KANË NDIKIM TË RËNDËSISHËM NË HUMORIN DHE SHËNDETIN TONË

Studimet kanë treguar shpeshherë se ushqimet kanë një ndikim të rëndësishëm në humorin dhe shëndetin tonë.

Nutricionisti Dimitris Peppas, ka folur për ushqimet që na bëjnë të lumtur. Eksperti thotë se për të qenë në humor të mirë, së pari duhet të funksionojnë siç duhet sistemi ynë tretës.

Ai theksoi gjithashtu se duhet të shtojmë fibra në dietën tonë. Ushqimet e pasura me fibra janë frutat, perimet dhe bishtajoret.

Përveç kësaj, ushqimet që përmbajnë triptofan, i cili konvertohet në serotonin (hormoni i ndjenjës së mirë), janë ideale. Ushqime të tilla janë vezët, arrat dhe çokollata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.