SI NDIKON DITA E LINDJES NË JETË DHE ZHVILLIMIN PERSONAL?

SI NDIKON DITA E LINDJES NË JETË DHE ZHVILLIMIN PERSONAL?

Të hënën lindin njerëz të fortë dhe të vendosur. Njerëzit këmbëngulës lindin të martën ndërsa të mërkurën inteligjent. Ditët e javës janë në përputhje me planetët në sistemin diellor.

Popujt e lashtë besonin se dita e lindjes lë një gjurmë të madhe në karakterin e njeriut dhe mënyrën e tij të jetesës. Personaliteti juaj është rezultat i shumë faktorëve dhe një nga shpjegimet përfshin ditën e lindjes:

E hënë

Hëna sundon të hënën dhe sipas besimeve të lashta popullore ka tre të hëna pafat në vit. Ato që konsiderohen të pafat janë: e hëna e parë e prillit, e hëna e dytë e gushtit dhe e hëna e fundit në dhjetor. Ashtu si Hëna është e ndryshueshme në natyrë po ashtu janë edhe njerëzit e lindur në këto ditë. Emocionet kanë ndikimin më të madh tek të lindurit të hënën. Ndjenjat janë elementi më i rëndësishëm i jetës së tyre. Është e rëndësishme që ata të kenë gjithmonë një themel dhe mbështetje të fortë në jetë si nga familja dhe miqtë ashtu edhe nga partnerët nga të cilët marrin të gjithë forcën dhe energjinë e tyre.

E martë

Dita është emëruar pas planetit Mars. Sipas besimit romak Marsi është perëndia e luftës. Ajo sjell forcë të madhe për njerëzit e lindur në këtë ditë. Njerëzit e lindur të martën janë të stolisur me shpirt luftarak dhe forcë. Ata janë këmbëngulës në arritjen e qëllimeve të tyre. Ata nuk dorëzohen kurrë. Megjithatë, nën të njëjtin ndikim të Marsit, u sjell atyre shumë shqetësime në jetë dhe shpirti i tyre është i prirur ndaj nervozizmit dhe stresit.

E mërkurë

Mërkuri simbolizon ditën e tretë të javës. Mërkuri ishte perëndia romake e udhëtimit, tregtisë dhe shkencës. Prandaj, njerëzit e lindur në këtë ditë janë shumë inteligjentë, elokuentë dhe kanë një ndikim të fortë tek njerëzit e tjerë. Por ato karakterizohen edhe nga një farë kurioziteti dhe paqëndrueshmërie, prandaj kanë nevojë për sfida të vazhdueshme për të funksionuar.

E enjte

Jupiteri mbretëron të enjten. Ai njihet në mitologji si perëndia e bubullimave dhe shiut. Ai është gjithashtu një simbol i zgjerimit, optimizmit dhe humorit të mirë. Të gjitha këto tipare janë pjesë e personalitetit dhe karakterit të njerëzve të lindur të enjten. Ata kanë një nevojë të fortë për liri dhe pavarësi, janë të prirur për qëndrime të rralla dhe të shkurtra në një vend. Ato karakterizohen nga liria e mendjes dhe shpirtit.

E premte

Dita e planetit Venus është e Premtja. Venusi është një simbol i bukurisë, dashurisë dhe rehatisë. Venusi zbukuron njerëzit e ndjeshëm dhe krijues. Të lindurit nën ndikimin e saj janë shpesh tipa artistikë. Ata duan të jetojnë në botën e tyre dhe shpesh karakterizohen nga pikëpamje idealiste për botën dhe mjedisin. Ata janë të prirur për fantazi romantike.

E shtunë

E shtuna është dita e planetit Saturn i cili në mitologjinë romake është perëndia e bujqësisë dhe korrjes dhe biri i Nënë Tokës. Saturni u sjell njerëzve të lindur të shtunën cilësi si prakticiteti, racionaliteti dhe pjekuria. Ata e dinë saktësisht se çfarë duan që në moshë të re dhe janë shumë më seriozë dhe më të pjekur se moshatarët e tyre. Ata duan të planifikojnë dhe të mendojnë. Ata janë më të vështirë për t’u ndryshuar për shkak të dyshimeve që kanë por në fund ata vërtet rezultojnë të jenë shumë të dobishëm dhe veprojnë përmes ndryshimeve pozitive.

E diela

E diela është një ditë që ndikohet nga dielli. Besimet e vjetra popullore e shihnin të dielën si një ditë shumë të lumtur për lindjen e një fëmije. Të lindurit në atë ditë janë shumë karizmatikë, të gëzuar dhe optimistë. Ata vazhdimisht kërkojnë diçka të pazakontë dhe të ndryshme. Ajo që i bën unike është se nuk respektojnë normat. Ata janë të qëndrueshëm dhe shpesh pasohen nga lumturia në jetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.