A NDIKON KOLLA TEK FËMIJA GJATË SHTATZËNISË?

A NDIKON KOLLA TEK FËMIJA GJATË SHTATZËNISË?

Kolla gjatë shtatzënisë është një dukuri e shpeshtë për shkak të imunitetit të dobët, andaj nuk është e pazakonshme të vëreni se kolliteni më shumë apo jeni të ftohura më shpesh se zakonisht.

Ka disa simptoma që tregojnë se duhet të kërkoni ndihmën e mjekut, sidomos kur keni gulçime, apo dhimbje gjoksi.

A ndikon kolla tek fëmija?

Ka infeksione që mund të ndikojnë në zhvillimin e foshnjës, por vetë kolla nuk do të shkaktojë ndonjë dëm. Fëmija juaj është në lëng amniotik, i cili vepron si një amortizues, kështu që ndërsa stomaku juaj lëviz lart e poshtë gjatë kollës, fëmija duhet të jetë mirë.

Megjithatë, nëse nuk jeni mirë për shkak të një kolle, ose nëse ajo shoqërohet me kushte të tjera si astma, është e rëndësishme të kontrolloheni pasi kjo gjendje themelore mund të shkaktojë probleme.

Çfarë ilaçi mund të marr për kollën gjatë shtatzënisë?

Nëse ndiheni të dobët dhe keni dhimbje të lidhura me një infeksion viral, atëherë Paracetamoli mund t’ju ndihmojë.

Sprejet e kripura ose pikat e hundës mund të ndihmojnë në relaksimin e mukozës së hundës dhe në lehtësimin e simptomave.

Ka barna të tjera që janë të shkëlqyera për të shtypur kollën, por ato nuk janë të përshtatshme për t’u përdorur gjatë shtatzënisë. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme t’u theksoni farmacistëve se jeni në një gjendje tjetër.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.