ÇFAR DUHET TË BËJNË GRATË QË TË MOS SHTOJNË PESHË NË PJESËN E BARKUT?

ÇFAR DUHET TË BËJNË GRATË QË TË MOS SHTOJNË PESHË NË PJESËN E BARKUT?

Trupi i gruas ka një progres të ekuilibruar të progesteronit dhe estrogjenit gjatë gjithë periudhës së jetës.

Rritja e estrogjenit ndikon në krijimin e masës së dhjamit.

Mjekët shprehen se tek vajzat sasia e të dyja hormoneve është e barabartë. Por, nga mosha 35-vjeçare, niveli i të dyja hormoneve zvogëlohet, gjë që në fund çon drejt menopauzës. Megjithatë, sasia e progesteronit zvogëlohet shpejt, gjë që shkakton formimin e masës së trashë dhjamore rreth stomakut.

Për këtë arsye, gratë duhet të kenë parasysh këto 3 këshilla:

-Darkën duhet ta konsumoni 3 orë para se të flini

-Zëvendësoni bukën e bardhë me të zezë

-Kufizoni ëmbëlsirat dhe pijet e gazuara

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.