GRATË ME SINDROMAT E VEZOREVE POLICISTIKE, KANCERI I GJIRIT OSE CISTA NUK DUHET TË KONSUMOJNË VEZË

GRATË ME SINDROMAT E VEZOREVE POLICISTIKE, KANCERI I GJIRIT OSE CISTA NUK DUHET TË KONSUMOJNË VEZË

Nëse vuani nga ndonjë sëmundje si ajo “Lyme”, lupusi, sindroma e lodhjes kronike, migrena ose fibromialgia, eliminimi i vezëve nga dieta do t’i jepte trupit ndihmën e duhur për t’u përmirësuar.

Problemi më i madh me vezët është se janë ushqimi i preferuar i qelizave të këqija dhe cisteve të tjera, fibromave, tumoreve dhe nodulave.

Gratë që vuajnë nga sindroma e vezoreve policistike, kanceri i gjirit ose ciste dhe tumore të tjera, nuk duhet të konsumojnë në asnjë mënyrë vezë, këshillojnë mjekët. Të njëjtën gjë duhet të bëni edhe nëse po përpiqeni ta parandaloni kancerin ose të luftoni një kancer ekzistues. Eliminimi i vezëve nga dieta rrit ndjeshëm shanset për ta luftuar sëmundjen dhe për t’u shëruar.

Vezët gjithashtu shkaktojnë inflamacion dhe alergji, ushqejnë viruset, bakteret, mykun, kërpudha të tjera dhe edema në sistemin limfatik.

Njerëzve që janë diagnostikuar me myk “Candida” ose mykotoksina u thuhet shpesh që vezët përmbajnë proteina të padëmshme, që nuk i ushqejnë ato, por kjo është e gabuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.