DISA GABIME QË ZAKONISHT I BËJMË PAS DARKËS

DISA GABIME QË ZAKONISHT I BËJMË PAS DARKËS

Pasi ushehemi, shumica prej nesh preferojnë të hanë edhe ndonjë frut, të flemë ose edhe të pimë ndonjë cigare. Por këto gjëra mund të ndikojnë negativisht. Ja disa veprimet që ndikojnë negativisht nëse i bëni pasi ushqeheni, veçanërisht pas darkës.

1- Të hash fruta

Ngrënia e frutave pas ushqimit mund të shkaktojë urth, mostretje dhe gromësimë.

2- Gjumi

Nëse shtriheni për të fjetur, dhe sapo keni ngrënë ushqim, me siguri nuk do të bëni gjumë të rehatshëm për shkak të fryrjes në bark.

3- Pirja e duhanit

Mos pini duhan, nëse sapo keni ngrënë, pasi efekti i 1 cigareje është i dëmshëm sa për 10 të tilla.

4- Të pish çaj

Mos pini kurrë çaj pas konsumimit të ushqimit, sepse përbërësit e tij do t’ju shkaktojnë probleme me zorrët e stomakun dhe nuk do të ndiheni mirë.

5- Dushi

Dushi rrit qarkullimin e gjakut në këmbë dhe duar, gjë që mund t’ju shkaktojë hipertension.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.