SIPAS STUDIMEVE ÇAJI UL RREZIKUN E PREKJES NGA DIABTI I TIPIT 2

SIPAS STUDIMEVE ÇAJI UL RREZIKUN E PREKJES NGA DIABTI I TIPIT 2

Pirja e katër filxhanëve çaj në ditë mund të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të diabetit të tipit 2, sugjeron një studim i ri.

Studimi zbuloi se pirja e çajit të zi ose jeshil zvoglon për 17 për qind rrezikun e prekjes nga diabeti për një mesatare prej 10 vjetësh.

Gjetjet bazohen në një rishikim të 19 studimeve që përfshijnë më shumë se një milion njerëz. Hulumtimet e mëparshme kanë treguar tashmë se çaji mund të jetë i dobishëm për shëndetin, pjesërisht sepse ai përmban antioksidantë dhe polifenole që mund të mbrojnë kundër sëmundjeve.

“Rezultatet tona janë emocionuese sepse sugjerojnë që njerëzit mund të bëjnë diçka kaq të thjeshtë sa të pinë katër filxhanë çaj në ditë për të reduktuar potencialisht rrezikun e zhvillimit të diabetit të tipit 2,” tha autori kryesor Xiaying Li nga Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë në Kinë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.