NËSE DONI TË DINI GJENDJEN E ZEMRËS BËNI TESTIN E FLEKSIBILITETIT TË TRUPIT

NËSE DONI TË DINI GJENDJEN E ZEMRËS BËNI TESTIN E FLEKSIBILITETIT TË TRUPIT

Në mënyrë që zemra juaj të kryejë mirë funksionin e saj, duhet patjetër të reduktoni numrin e orëve të kaluara në kompjuter ose para televizorit dhe të lëvizni sa më shumë sepse zemra thjesht e do aktivitetin.

Sigurisht, një dietë e shëndetshme e bazuar në një bollëk frutash dhe perimesh të freskëta, drithëra dhe vajra të shëndetshëm është gjithashtu shumë e rëndësishme.

Testi i fleksibilitetit

Uluni në dysheme, shtrini këmbët dhe drejtoni gjunjët. Më pas, kthehuni drejt shpinës dhe përpiquni të prekni majat e gishtërinjve tuaj. Nëse mund ta bëni këtë pa asnjë problem, hulumtimet tregojnë se zemra juaj është e shëndetshme! Jo vetëm që jeni fleksibël, por edhe enët e gjakut, gjë që është një lajm i mirë.

Megjithatë, nëse ju duhet të përkulni gjunjët për të prekur gishtat e këmbëve, kjo nuk është vetëm një shenjë e ngurtësimit të muskujve të shpinës, por gjithashtu mund të tregojë një gjendje të keqe të zemrës.

Nëse nuk e keni kaluar këtë test fleksibiliteti: Jeni në rrezik më të madh për sulm në zemër dhe aterosklerozë 

Kjo kthesë e thjeshtë përpara, e njohur në joga si pashimotanasana, jo vetëm që tregon se sa fleksibël janë muskujt tuaj, por gjithashtu tregon gjendjen e enëve të gjakut. Nëse nuk janë fleksibël, rrezikohet edhe shëndeti i zemrës suaj.

Sipas studimeve, asnjë person mbi 40 vjeç që vuan nga sëmundjet e zemrës nuk mund të prekë majat e gishtave të këmbës!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.