NJERIU MUND TË JETOJË PA 7 ORGANE

NJERIU MUND TË JETOJË PA 7 ORGANE

Trupi i njeriut përbëhet nga 45 organe të cilat kryejnë një funksion të veçantë çka na ndihmon të kemi një jetë normale.

Megjithatë sipas Mjeku Adam Taylor mungesa e disa organeve nuk do të na pengonin jetën.

  1. Mushkëritë

Njihen për funksionin e tyre të frymëmarrjes por të jetosh veç me një është krejtësisht e mundur.

  1. Veshka

Zakonisht shumë persona pësojnë dëmtime të veshkës të cilën detyrojnë ta heqin, dhe e vazhdojnë jetën si normalisht me tjetrën.

  1. Fshikëza e tëmthit

Për shkak të funksionit të saj qe merret me shpërbërjen e yndyrave të ushqimit sjell dhe gurë në tëmth çka do na sillte heqjen e saj.

  1. Zorrët.

Një njëri ka 7.5 metra zorrë në barkun e tij dhe nëse do eliminonte disa prej tyre mund të jetojë me pjesën qe i mbetet.

  1. Organet riprodhuese

Heqja e testikujve apo mitrës do eliminonte mundësin e lindjes së një fëmije por jo pengimin e jetesës së një individi.

  1. Sytë

Sytë janë hallka e parë për shijimin e gjerave që na rrethon, megjithatë nëse njëri prej tyre apo të dy mungojnë nuk do rrezikonte jetën tonë.

  1. Apandesit

Ose ndryshe që njihet me zorra qorre ka rolin e mbledhjen e helmeve të trupit por heqja e saj nuk do përbënte rrezik për shëndetin tonë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.