PSE NUK DUHET TË PËRDORNI PAMBUK PËR TË PASTRUAR VESHËT

 

Dylli i veshit është një substancë natyrale që grumbullohet brenda kanalit të veshit me kalimin e kohës. Pavarësisht konsistencës së tij të trashë dhe dyllore, profesionistët e kujdesit shëndetësor këmbëngulin që dylli i veshit duhet të lihet i paprekur nëse nuk ju shkakton probleme me dëgjimin. Kur dylli grumbullohet dhe nuk del vetë nga kanali i veshit, mund të jetë koha ta pastroni vetë – por cila është mënyra e duhur për ta bërë këtë?

Nga se përbëhet dylli i veshit?

Pavarësisht nga emri i tij, dylli i veshit nuk është fare dyll. Kjo substancë e trashë me ngjyrë të verdhë përbëhet nga qeliza të vdekura të lëkurës nga veshi të përziera me papastërtitë dhe mbeturinat e përditshme. Si ta pastroni dyllin e veshit?

Pastrimi i dyllit të veshit nga veshët nuk duhet të bëhet kurrë duke përdorur një syth pambuku sepse mund të përkeqësojë kanalin e veshit dhe të shkaktojë më shumë dëm sesa dobi.

Ndërsa përdorimi i një sythi pambuku për të pastruar dyllin mund të kënaqë mbaresat nervore në veshin tuaj, ekzistojnë tri arsye kryesore pse duhet të shmangni përdorimin e këtyre këshillave të vogla pambuku: Ju mund ta futni dyllin e veshit më tej në daullen e veshit,

Shpimi i daulles së veshit mund të çojë në një plasje të daulles së veshit ose një infeksion të veshit,

Shtyrja e dyllit më tej në veshin tuaj mund të shkaktojë ngurtësimin e tij dhe bllokimin e veshit.

Pastrimi i dyllit të veshit në baza të rregullta nuk është i nevojshëm pasi siguron një pengesë mbrojtëse për daullen e veshit, duke përdorur vetitë antibakteriale për të kapur papastërtitë dhe pluhurin në kanalin e veshit për të shmangur dëmtimin e daulles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.