ÇKA E DËMTON NJË LIDHJE?

ÇKA E DËMTON NJË LIDHJE?

Një lidhje mund të vijë në krizë për shum arsye, por sjelljet kryesore që e dëmtojnë funksionimin e një lidhjeje janë:

1.Kritika dhe përbuzja

Sipas studiuesit të marrëdhënieve John Gottman, kritika dhe përbuzja mund të jenë veçanërisht shkatërruese për një marrëdhënie romantike. Shenjat e kritikës dhe përbuzjes ka të ngjarë të përfshijnë elemente ironie ose sarkazme nga partneri romantik, ndërsa në veçanti përbuzja mund të shprehet duke kritikuar tjetrin në publik. Superioriteti zbulon gjithashtu një mesazh përçmues, toksik

  1. Energjia negative

A ndiheni sikur ato pak herë që lidheni pozitivisht me partnerin tuaj nuk kanë rëndësi sepse jeni të mbingarkuar me energji negative? A e kuptoni se çdo ndryshim pozitiv është i paqëndrueshëm? Në fund të ditës dhe në pjesën më të madhe të saj, a ndiheni të lodhur emocionalisht dhe të mpirë? Ndoshta është koha të pranoni se marrëdhënia juaj është toksike.

  1. Neglizhimi me dashje

Shenjat që tregojnë se partneri po ju neglizhon janë heshtja e tij/saj që ju lë pa frymë dhe pa shpresë, fakti që ju privon nga kontakti fizik dhe më pas ju akuzon se e keni lutur, që sa herë përpiqeni të relaksoheni dhe të largoni negativiteti ai/ajo zhduket në mendimet e tij apo edhe duke refuzuar të kërkojë ndihmë. Neglizhenca është një formë veçanërisht pasive-agresive e toksicitetit të marrëdhënieve dhe shpesh përkeqësohet me kalimin e kohës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.