8 NGJYRA TË VESHJES PËR NATËN E VITIT TË RI-THONË SE SJELLIN FAT

Vetëm kur mendojmë për natën e Vitit të Ri ju shkon në mendje ndonjë veshje përrallore, përzgjidhni fustanet më të bukura që keni ose blini diçka të veçantë. Por një gjë nuk ndryshon e ai është shkëlqimi. Përzgjedhja e veshjes në festat e ndërrimit të vitit bëhet në mënyrë elegante, varësisht nga stili juaj por çfarë ndodh me ngjyrat? Kombinimi i ngjyrave të ndryshme dhe reflektimi i disponimit tonë ju ndihmon që të keni vetëbesim dhe të kaloni një natë sa më të bukur. Disa ngjyra thuhet se sjellin edhe fat.

Hulumtues botërorë kanë studiuar psikologjinë e ngjyrave për shekuj me radhë dhe nuk ka asnjë provë shkencore që disa ngjyra mund të përcaktojnë reagime të caktuara në gjendjen tonë megjithëse është e vërtetë që nuancat specifike janë simbolike në shumë kultura të botës. Ndoshta duke aplikuar disa prej tyre mund të hyni në një vit të ri i cili tregon një fillim të ri dhe pse mos të jetë ai i mbarë, ju preferon ajo.mk.

Nëse jeni skeptik rreth asaj se sa duhet të mendoni për ngjyrat e Vitit të Ri, merrni parasysh se disa kultura kanë konsumuar ushqime për fat të Vitit të Ri me shekuj. Nëse njerëzit kanë ngrënë rrush dhe petë për fat të mirë më 31 dhjetor atëherë nuk mund të jetë ide e keqe të hedhim disa tone shpresëdhënëse të nuancave të verdha ose të gjelbra të ndezura dhe të theksuara. Për të ndezur imagjinatën tuaj dhe për t’ju dhënë pak frymëzim ju sjellim ngjyrat dhe kombinimet më të mira të tyre për Vitin e Ri që nëse doni mund ti provoni. Ta shohim sa do të na sjellin fat.

E KUQJA – FAT I MIRË

Vendosja e të kuqes përpara dhe në qendër është një zgjedhje e shkëlqyer për natën e Vitit të Ri. Ndërsa Viti i Ri Kinez nuk do të festohet deri më 1 shkurt 2022, ju mund të dëshironi të merrni pak frymëzim nga festa dhe të vishni të kuqe. Në kulturën kineze e kuqja lidhet me fat të mirë kështu që nuk mund të jetë e dëmshme të veshësh një nuancë të kuqe kur hyjmë në vitin e ri.

 E BARDHA – FILLIM I FRESKËT

Nëse e gjeni veten duke fantazuar për të pasur një fillim të freskët dhe të pastër në Vitin e Ri, veshja e bardhë e ndezur mund të jetë një zgjedhje e mirë. E bardha tradicionalisht lidhet me fillimet e reja, pastërtinë dhe diçka të freskët, kështu që nuk mund të gaboni.

E VERDHA – PROSPERITET

Veshja e verdhë ose ngjyrë ari mund të jetë një zgjedhje e mirë, pasi kjo ngjyrë përfaqëson tradicionalisht prosperitet dhe pasuri. Ju keni parasysh peshën e arit.

E ARGJENDTA – SUKSES FINANCIAR

Ngjyra e argjendtë shpesh shoqërohet me gjëra të zbukuruara, magjepsëse, të hijshme, të sofistikuara dhe elegante. Për më tepër, ai gjithashtu përfaqëson sukses financiar, njësoj si ari.

VJOLLCA – FUQI DHE AMBICJE

Një ngjyrë që mund të habiteni pak kur të mësoni se është e lidhur tradicionalisht me natën e Vitit të Ri është ngjyra vjollcë. Sidoqoftë, lidhja është mjaft e qartë sapo ta kuptoni. Meqenëse ngjyra vjollcë është e lidhur tradicionalisht me mbretërinë dhe fuqinë ka kuptim që do të ishte e përshtatshme për festën më të bukur të vitit.

GRI DHE E VERDHË: ELEKTIZIM

Sipas Good Housekeeping, kombinimi i grisë dhe të verdhës mund të jetë një zgjedhje e mirë për Vitin e Ri pasi ato, sipas Pantones ishin dy ngjyrat e vitit 2021 i cili vuri në dukje se ngjyrat përfaqësojnë qëndrueshmëri dhe pozitivitet – dhe kush nuk dëshiron diçka më shumë për një fillim të ri?

E GJELBËR – RRITJE DHE ENERGJI

Nuancat e arit dhe argjendit me shkëlqim mund të mos jenë krejtësisht befasuese kur bëhet fjalë për natën e Vitit të Ri (ka një arsye pse shihni kaq shumë shkëlqim dhe shkëlqim në veshjet e Vitit të Ri), por jeshilja është një opsion pak më befasues që mund t’ju sjellë po aq dridhje të mira derisa përmbyllni vitin. Sipas ColorsExplained.com, jeshilja tradicionalisht do të thotë harmoni, rritje, freski dhe energji. Nëse po kërkon t’i sjellësh ato gjëra në vitin e ardhshëm, veshja e gjelbër nuk mund të dëmtojë.

ARGJENDI DHE ARI: SUKSES

Kombinimi i argjendit dhe arit në natën e Vitit të Ri është një mënyrë e shkëlqyer për të kanalizuar të gjitha atmosferat luksoze, të suksesshme dhe magjepsëse që mundeni. Plus nëse po kërkoni të keni një vit të mbarë për sa i përket parave, veshja e ngjyrave që lidhen me suksesin financiar, siç u përmend më lart, sigurisht që nuk mund të dëmtojë./Ajo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.