PERIMET MË TË MIRA PËR SHËNDETIN

PERIMET MË TË MIRA PËR SHËNDETIN

Konsumimi i vazhdueshëm i perimeve ndihmon në përmirësimin e shëndetit dhe parandalimin e shumë problemeve shëndetësore.

Ekzistojnë disa perime të cilat janë më të rëndësishme dhe më të shëndetshme. Një ndër to është brokoli dhe spinaqi, të cilat kanë ndikim në parandalimin e sëmundjeve të ndryshme.

Spinaqi-  në bazë të studimeve, thuhet se spinaqi është një nga perimet më të rëndësishme në përmirësimin  e shëndetit. Sipas informacioneve 30 gramë i spinaqit siguron 56% të dozës së nevojshme të vitaminës A dhe vitaminës K.

Karotat- janë të pasura me vitaminë A, dhe konsumimi i 128 gramëve të karotës siguron dozën e nevojshme ditore të kësaj vitamine. Në bazë të studimeve, përdorimi i vazhdueshëm i karotave zvogëlon rrezikun e kancerit të mushkërive tek duhanpirësit.

Brokoli- është një perime tjetër, mjaft i rëndësishëm dhe i pasur me minerale dhe vitamina të nevojshme për funksionimin sa më të mirë  te shëndetit. Konsumimi i rregullt i brokolit mbron zemrën nga shumë sëmundje, dhe zvogëlon oksidimin e qelizave.

Hudhra- përdoret historikisht si produkt natyral për shumë probleme shëndetësore. Shumë studime kanë treguar se hudhra mund të rregulloj sasinë e sheqerit në gjak si dhe parandalon disa probleme të lidhura me zemrën.

Disa perime të tjera të rëndësishme janë: xhenxhefili, lakra, lulelakra, qepa dhe patatja e kuqe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.